Workshops

Voeding

Naast mijn liefde voor yoga, of misschien juist wel door de yoga, heb ik nog een andere grote liefde: voeding. Yoga is een manier om goed voor jezelf te zorgen, maar voeding is dat ook. Het is onvoorstelbaar hoe je leven en je uiterlijk kan verbeteren door je voedingspatroon aan te passen. Eigenlijk heel simpel, in ieder geval heel interessant en uiteindelijk het grootste cadeau welke je jezelf kunt geven.

Heel graag deel ik mijn opgedane kennis met iedereen die er voor open staat. Daarom organiseer ik workshops over superfoods, het maken van groene smoothies en het bereiden van bijvoorbeeld super lekkere suikervrije chocolaatjes boordevol superfoods! Geinteresseerd? Klik dan op de foto workshops.

Groene Smoothies en Superfoods

Naast mijn liefde voor yoga, of misschien juist wel door yoga, heb ik nog een andere grote liefde: voeding.

Yoga is een manier om goed voor jezelf te zorgen, maar voeding is dat ook. Eigenlijk heel simpel, in ieder geval heel interessant en uiteindelijk het grootste cadeau welke je jezelf kunt geven.

Heel graag deel ik mijn opgedane kennis met iedereen die er voor open staat. Daarom organiseer ik workshops over superfoods, het maken van groene smoothies en het bereiden van bijvoorbeeld super lekkere suikervrije chocolaatjes.

Inhoud workshopIn 2016 houd ik in mei en in augustus een yogaweekend met drie heerlijke yogalessen en tevens een workshop groene smoothies en rauwe chocolade. De workshop duurt 2 uur.

We beginnen met koffie of thee en een korte uitleg. Daarna gaan we direct aan de gang en maak je zelf heerlijke suikervrije chocolaatjes van rauwe cacao. Terwijl de chocolaatjes opstijven in de koelkast gaan we door met het bereiden van twee verschillende groene smoothies. Je leert hoe je begint, wat je nodig hebt, wat er allemaal in kan, hoe je ze voedzamer kunt maken, hoe en hoelang je ze bewaard en voor welke doelen je ze kunt gebruiken.

We sluiten de workshop af met opnieuw koffie of thee, begeleidt door je eigengemaakte chocolade! Je gaat naar huis met een mapje boordevol informatie en recepten.

Maar het belangrijkste: Je kunt niet wachten om thuis aan de slag te gaan! De workshop kan je net dat laatste duwtje in de rug geven om eindelijk het heft in eigen hand te nemen en een nieuwe weg in te slaan.

Hoe het begon

Al jaren heeft voeding mij interesse. Wanneer het precies is beginnen weet ik niet meer, maar hoe het begon weet ik nog wel. Het was naar aanleiding van de geboorte van mijn eerste kind. Na de bevalling bleef ik maar moe, tot ik uiteindelijk naar de huisarts ging om uit te laten zoeken waarom. Het bleek onder andere een tekort aan vitamine B12, en tevens hypoglykemie, wat kort door de bocht het tegenovergestelde lijkt van suikerziekte. Ik vond het vreemd, want een zoetekauw was ik al niet en eigenlijk at ik best gezond, zeker sinds de zwangerschap.

Maar wat is gezond? Ik begon me steeds meer te verdiepen in voeding en gezondheid. Las en lees boeken, struin het internet af en bezoek regelmatig lezingen. Uiteindelijk ben ik stap voor stap begonnen met werken aan een betere gezondheid. In een tijdsbestek van zeker 6 jaar ben ik gestopt met het eten van geraffineerde suikers, gestopt met het kopen van en koken met pakjes en zakjes. Grotendeels gestopt met het consumeren van E-nummers. Veel groener gaan eten en regelmatiger gaan bewegen.

Dat groener gaan eten bracht de smoothies op mijn pad. Een perfecte manier om eenvoudig veel rauwe groente binnen te krijgen. En via de smoothies kwam ik uit bij tarwegras. Al 2 jaar staat een vers tarwegras shotje elke ochtend op het menu.

In 2015 ben ik na ruime 10 jaar zelfs gestopt met het slikken van Tyrax, tegen een te traag werkende schildklier.

Je zult begrijpen dat stoppen met medicijnen niet iets is wat je de ene op de andere dag doet. Ik heb me dan ook behoorlijk ingelezen in de werking van de schildklier, maar vooral in welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen de werking van de schildklier kunnen ondersteunen. Ik vind het onvoorstelbaar hoe de commercie de voedingsmiddelenindustrie beinvloed.

Maar nog veel opmerkelijker hoe veel mensen hiervoor hun ogen lijken te sluiten. Ik denk omdat het zo lastig lijkt al dat lekkers dat niet goed voor je is te laten staan. Maar is dat zo? Is dat wel zo lastig als het lijkt? Nee, dat is het niet!

En zo is de cirkel rond. Nu kom je weer uit bij de workshops die ik aanbied. Niet omdat je dan ineens het licht ziet, of omdat een groene smoothie je ineens veel gezonder maakt, maar wel omdat het je op weg helpt. Omdat het een begin biedt, vanwaar je zelf verder kunt. Om je eigen pad te kiezen op weg naar een gezonder lijf en meer energie!

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie

Klik hier
Website laten maken door Modual.