Reisprogramma rondreis Costa Rica

Dag een: 29 oktober 2017 Aankomst Costa Rica

Aankomst Costa Rica, Hotel Rosa Del Paseo.

Je wordt op het vliegveld opgewacht door Marlou Stoltenborg van Edventure die je met onze chauffeur in een comfortabele bus naar het eerste hotel van deze reis zal brengen.
Hier word je welkom geheten met een typische Costa Ricaanse, al dan niet alcoholische, fruitpunch! Het eerste hotel, Ave del Paraiso, is een kunstzinnig hotel gelegen naast de grootste universiteit van Costa Rica en op 5 minuten van het centrum van de stad. De transfer van het vliegveld naar Ave del Paraiso duurt 30 – 45 minuten. 

Dag twee: 30 oktober 2017 Turrialba

Hotel Spanish at Locations (www.spanishatlocations.com)

Na een eerste typisch Costa Ricaans ontbijt met veel vers fruit, is er tijd om even op verkenning te gaan. Jullie eerste yogasessie vindt vervolgens plaats op een mooie en relaxte plek in de tuin of op het terras van het hotel.
Daarna is het tijd om op pad te gaan. Jullie eerste stop is de locatie van Edventure waar we uitgebreider kennis maken en waar je wordt bijgepraat over Costa Rica en de reisdetails. Na een gezonde lunch laten we Edventure achter ons en gaan we dieper de Costa Ricaanse natuur in.
Onderweg naar jullie volgende bestemming zal een bezoek gebracht worden aan een van de weinige overblijfselen van de inheemse indianencultuur die Costa Rica rijk is; Guayabo. Deze nederzetting werd bewoond tussen 1000 v. en 1400 na christus, waarna het op om onbekende redenen werd verlaten. De ruines, gelegen in prachtige en mystieke jungle, geven je een bijzonder gevoel hoe het geweest moet zijn. Van het Edventure kantoor naar Guayabo is het ongeveer 1,5 uur rijden. Na ons bezoek aan Guayabo, zijn we slechts een half uur verwijderd van onze accommodatie voor de komende dagen.

Spanish by the River is onderdeel van Spanish at Locations, een talenschool opgericht door de Nederlandse Ingrid Lommers. De hoofdlocatie is gelegen vlakbij Turrialba, een stadje dat de overgang markeert van het ‘Spaanse’ Costa Rica naar het ‘Caribische’ Costa Rica. Turrialba is omgeven door overweldigend mooie natuur en daar zullen we de komende dagen uitgebreid kennis mee maken. We sluiten de dag af met een yogales en een heerlijk diner.

Dag drie: 31 oktober 2017 Turrialba

Spanish at Locations (www.spanishatlocations.com)

We starten de dag met yoga in de tuin of op het balkon met uitzicht op de vulkaan Turrialba. Na een heerlijk vers ontbijt gaat iedere deelnemer op een van de volgende tours:

De tours worden afgesloten met een lunch. Welke optie je van tevoren ook gekozen hebt, je zult je omgeven door prachtige natuur. Vergeet je camera niet! Deelname aan een tour is inclusief in de totaalprijs. De keuze voor de tour wordt voor aanvang van de reis doorgegeven. ’s Middags is er tijd om te relaxen en aan het eind van de middag zal nog een yogales verzorgd worden. Na opnieuw een heerlijk diner is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een salsa- óf Spaanse les voor beginners. Dit is optioneel.

Dag vier: 1 november 2017 Tent Camp Pacuare gelegen tussen Turrialba en Siquirres

Tentenkamp midden in de jungle

Vandaag wordt een heel bijzondere dag. Raften over de rivier Pacuare is voor iedereen die dit ooit gedaan heeft, een van de hoogtepunten van zijn of haar reis door Costa Rica.
De natuur ervaren vanaf het water, omgeven door majestueuze rotsformaties, apen, papegaaien en toekans die vanuit hun boom op je neerkijken, is echt spectaculair!
Een frisse duik bij een prachtige waterval én een lunch aan de rivieroever maken de tocht compleet.

Veel reizigers doen (een deel van) deze tocht als dagtour, maar wij zullen overnachten in een tentenkamp langs de rivier, midden in de jungle. Het sfeervolle kamp met prachtige tuin is basic, maar van alle noodzakelijke gemakken voorzien. We zullen er genieten van een diner met kaarslicht. Zonder lichten of geluiden van de stad, is het heerlijk slapen.

Ondanks de nodige kriebels, werd de ervaring van het raften en kamperen door álle 10 deelneemsters van de yogareis 2016 aangemerkt als hét hoogtepunt van hun reis.

Raften is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Indien er twijfels bestaan, neem gerust vooraf contact met ons op. Mocht je besluiten om deze rafttrip toch over te slaan, dan wordt een alternatief programma vanuit ‘Spanish at Locations’ georganiseerd.

Dag vijf: 2 november 2017 Manzanillo

Jungle Lodges Congo Bongo (www.congo-bongo.com)

Bij zonsopgang fungeert het gekwetter van de vogels rondom het tentenkamp als een natuurlijke wekker. Tijdens de vroege yoga sessie ontwaak je samen met de jungle.

Na het ontbijt langs de rivier, stappen we weer in onze rafts. Met inmiddels de nodige ervaring raften we over verschillende versnellingen en kun je genieten van zo mogelijk nóg mooiere uitzichten dan de dag ervoor.
Zo gauw we onder de brug door gevaren zijn, waar de weg overheen loopt die het Costa Ricaanse hoogland met het Caribische laagland verbindt, zit ons raft-avontuur erop. Tijd om in de bus te stappen... We gaan naar het strand!

De Caribische kust werd van oudsher bevolkt door Jamaicanen, die in Costa Rica belandden als arbeiders om de Atlantische Spoorlijn aan te leggen. De bijbehorende Jungle-trein reed van San José naar de haven van Limon om koffiebonen te vervoeren. Op de Caribische kust en haar bewoners is vooral de uitdrukking 'tranquilo', rustig aan, van toepassing. Neem de komende dagen vooral de tijd om een praatje te maken met de lokale bevolking en geniet van de prachtige stranden en de heerlijke keuken.


We rijden naar Manzanillo, een klein kustdorp waar de weg ophoudt. Verder richting Panama kan bijna niet. Manzanillo is populair bij surfers en backpackers en straalt een ontspannen Afro-Caribische sfeer uit met zijn in felle kleuren geschilderde huizen.

Congo Bongo is een paradijs op aarde. Je jungle bungalow is gemaakt van prachtig hout, afkomstig van omgevallen bomen uit het eigen bos van ongeveer 8 hectare. Dat bos grenst aan het strand. Een strand waar je dus binnen 5 minuten naar toe loopt en waar je je, bij aankomst, ‘alleen op de wereld’ zult voelen. `s Avonds zullen we er genieten van een typisch Caribisch diner.

Dag zes: 3 november 2017 Manzanillo

Jungle Lodges Congo Bongo (www.congo-bongo.com)

We zijn echt op een paradijselijke plek en dit lijkt ons de perfecte dag om iedereen de gelegenheid te geven om daar op zijn of haar eigen manier van te genieten. Je kunt zwemmen, fietsen huren, wandelen, een bezoekje brengen aan Puerto Viejo de Limon, in de buurt van je jungle bungalow blijven en genieten van de flora en fauna om je heen, kies vandaag zelf maar.

Wanneer de groep deze dag er de voorkeur aangeeft om gezamenlijke keuzes te maken, dan is dat uiteraard mogelijk. Op deze rustdag staat er geen yoga gepland. Maar mocht daar wel behoefte aan bestaan, dan zoeken we natuurlijk een mooie plek om alsnog ons matje uit te rollen!

’s Avonds zal er een (vegetarische) bbq georganiseerd worden op het terrein van Congo Bongo.

Dag zeven: 4 november 2017 Manzanillo

Jungle Lodges Congo Bongo (www.congo-bongo.com)

Costa Rica staat niet bekend om haar traditionele inheemse gemeenschappen, maar toch zijn er nog 7 stammen, verspreid over het land. De belangrijkste groep is de Bri Bri en juist deze gemeenschap zullen we vandaag bezoeken. Dit dagvullende programma zullen we starten met een wake-up yogasessie op het prachtige strand.

Na het ontbijt stappen we in de bus richting de Bri Bri. Vandaag maken jullie kennis met de traditionele manier van chocola maken en mag je natuurlijk proeven. Jullie gids zal jullie ook meer vertellen over andere specifieke gewoonten en gebruiken in de gemeenschap onder andere over het gebruik van medicinale planten. ’s Middags genieten jullie van een typische lunch in het dorp en wandelen jullie nog naar een nabijgelegen waterval.
Na afloop van de excursie word je naar Puerto Viejo gebracht. Hier kun je de rest van de middag en avond vrij besteden. In dit levendige dorp proef je de Caribische sfeer en kun je eventueel souvenirs en kleding kopen in een van de boetiekjes. Kies een van de vele restaurantjes om te dineren. De bus brengt jullie weer terug naar Manzanillo (het diner is vanavond niet inbegrepen bij de totaalprijs van de reis).

Dag acht: 5 november 2017 Sarapiqui

Eco Lodge (Finca Surá)

Nog voor het ontbijt houden we een extra lange yoga sessie op het strand. Nog even genieten... Vandaag stappen we in de bus voor onze trip naar de volgende bestemming, Puerto Viejo de Sarapiqui.

Onderweg zullen we lunchen in een typisch Costa Ricaans wegrestaurant. Aansluitend zullen we nog een stop maken bij het hotel ‘Hacienda la Isla’. Sowieso een prachtig hotel, maar ook de plek waar waarschijnlijk de beste en mooiste cacaotour van Costa Rica verzorgd wordt. Hier hoor, ruik, zie en proef je op een leuke, interactieve manier alles over de geschiedenis van chocolade.

Na het snoepen van de cacao en chocolade, zitten we nog een uurtje in de bus onderweg naar onze volgende bijzondere locatie, Finca Surá. Dit is een typische Costa Ricaanse en organische familieboerderij. Jullie gastheer en gastvrouw waren actief in de teelt van tropische potplanten (wat in de Nederlandse huiskamers staat, groeit hier namelijk in het wild!) en verbouwen nu ondermeer ananas en cacao. Hier ervaar je het dagelijkse leven op het platteland van Costa Rica. Na de avondmaaltijd kun je genieten van de mooie sterrenhemel.

Dag negen: 6 november 2017 Sarapiqui Sarapiqui

Eco Lodge (Finca Surá)

`s Ochtends kiezen we een mooi plekje voor een vroege yoga sessie. Na het ontbijt met vers fruitsap neemt onze vrolijke gastheer Don Rodolfo ons mee voor een tour over de boerderij. Met veel passie zal hij ons vertellen over hun activiteiten, maar nog liever laat hij je zelf kijken, ruiken, proeven en proberen.

Voor de lunch vang je je eigen tilapia, die vervolgens op traditionele wijze wordt bereid. We zullen genieten van een uitgebreide, typische lunch en de zoetste ananas die je ooit proefde.

Na de lunch bestaat de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken in het nabijgelegen ecologische centrum ‘Tirimbina’. Deze wandeling door de jungle neemt je onder andere mee over de langste hangbrug van Costa Rica. Deze excursie is optioneel, want je kunt het deze dag verder ook rustig aan doen. De dag zal natuurlijk weer afgesloten worden met yoga en een heerlijk diner.

Dag tien: 7 november 2017 Boca Tapada

Pedacito de Cielo (http://www.pedacitodecielo.com/) Na een ochtendsessie op de yogamat nemen we afscheid van Don Rodolfo en de familie. We stappen in de bus en vertrekken richting het Maquenque National Wildlife Refuge. Dit is pas sinds kort een officieel nationaal park en is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal bestaande natuurgebieden. Het park strekt zich uit van de rivier de Sarapiqui in het zuiden, naar de grens met Nicaragua in het noorden. De bekendste (en beschermde) bewoners van het park zijn de groene papegaaien ook wel de Great Green Macaws genoemd.

Het laatste uurtje gaan we hobbelen door de ananasvelden die geleidelijk aan overgaan in tropisch regenwoud. We komen aan bij hotel Pedacito de Cielo, wat in het spaans´stukje van de hemel´ betekent. En dat is niet voor niets... Tijdens onze wandeling na de lunch zul je zelf ontdekken waarom. We eindigen de wandeling op een speciaal plekje, waar we onze yogamatjes uitrollen voor een yogasessie.

Na het diner is het heerlijk slapen met de geluiden van de jungle op de achtergrond.We sluiten ook deze dag weer af met een yogasessie midden in de natuur en een heerlijke maaltijd in de lodge. 

Dag elf: 8 november 2017 Boca Tapada

Maquenque Eco Lodge (www.maquenqueecolodge.com)

Vandaag beginnen we op tijd met yoga. Wie wil kan na het ontbijt deelnemen aan een tour, dit is optioneel. Onder begeleiding van een gids kun je gaan paardrijden door de prachtige en bosrijke omgeving. De andere optie is om met gids het gebied per kajak te verkennen, tijdens deze tocht kom je vele vogels, apen en misschien zelfs krokodillen tegen. Daarna wordt het tijd om te vertrekken. We worden per boot opgehaald en varen een klein stukje over de rivier San Carlos naar Maquenque ecolodge; nog zo´n paradijs!

Maquenque ecolodge is in eigendom van de Costaricaanse familie Artavia die in de jaren ‘50 in de regio zijn neergestreken als veehouders. De eerste decennia hadden hun activiteiten aanzienlijke gevolgen voor het milieu, maar de derde generatie heeft in de jaren ‘90 het roer rigoureus omgegooid. Alles werd teruggegeven aan de natuur en geleidelijk aan werd een veehouderij omgetoverd tot een Eco Lodge die zijn gelijke nauwelijks kent.

Na de lunch leidt Julio, een van de zonen van de familie Artavia en begenadigd natuurgids, jullie rond in de jungle rondom de lodge en laat zien dat je ook dichtbij allerlei mooie dier- en vogelsoorten kunt spotten, als je maar weet waar je moet kijken! We sluiten ook deze dag weer af met een yogasessie midden in de natuur en een heerlijke maaltijd in de lodge. 

Dag twaalf: 9 november 2017 Boca Tapada

Maquenque Eco Lodge (www.maquenqueecolodge.com)

We starten de dag met…. Yoga! Op een wel heel mooi plekje, met papegaaien, toekans en waarschijnlijk kaaimannen op de achtergrond! Sowieso is de lodge een paradijs voor vogelaars. Na het ontbijt maken we vandaag een boottocht richting de grens met Nicaragua. Dwars door de jungle. Onderweg zal de enthousiaste natuurgids je meer vertellen over de diverse flora en fauna in dit indrukwekkende natuurgebied en zullen we haast zeker krokodillen, kaaimannen, schildpadden, king fishers, koningsgieren en hopelijk ook de met uitsterven bedreigde ‘Great Green Macaw’ (groene papegaai) spotten.

Onderweg leg je nog aan bij het dorpje Boca San Carlos op een steenworp vanaf de Nicaraguaanse grens, een mooie gelegenheid om even te socializen met de Costa Ricaanse dorpsgemeenschap aldaar. Op de terugweg kun je wat lokale snacks proeven bij een klein boerderijtje aan de rivier. Jullie zullen ook nog een boom planten ter behoud van de natuur rondom de lodge. Met de nog steeds oprukkende ananasteelt, kunnen er namelijk nooit genoeg bomen zijn. In de middag is verder niets gepland. Je hebt gelegenheid om op je eigen manier te genieten van de natuur en rust van deze locatie. Je kunt gaan wandelen, kajakken op het meertje, een boek lezen op je veranda of een heerlijke duik nemen in het zwembad. Ook kun je optionele tours boeken die door de lodge worden aangeboden. De avondtour en de vroege vogeltour (voor de volgende ochtend) zijn de echte aanraders. Aan het einde van de dag is er tijd voor een afsluitende yogasessie, voordat we samen gaan dineren in het restaurant van de lodge.

Dag dertien: 10 november 2017 Alajuela

La Rosa de America (https://larosadeamerica.com/)

Dit zal even pijn gaan doen! Na een laatste sessie op de yogamat en een lekker ontbijt, gaan we Maquenque Eco Lodge verlaten. Wie nog even van de natuur wil genieten, kan in alle vroegte nog deelnemen aan een vogeltour (optioneel).
Onderweg naar ons laatste hotel zullen we onder meer het dorpje Sarchi aandoen wat bekend staat als het artisanale centrum van Costa Rica. Cadeautjes voor thuis kunnen nergens beter ingekocht worden dan hier!

We zullen ook lunchen in Sarchi en indien er belangstelling is, brengen we nog een bezoek aan de schitterende botanische tuin ‘Elsa Kientzler’ (optioneel).

Het laatste hotel, genaamd Villas San Ignacio, is weliswaar gelegen op 10 minuten van het internationale vliegveld, maar ook hier kun je nog genieten van natuur. Na een ontspannende yoga sessie genieten we van een gezamenlijk, afsluitende avondmaaltijd. Tijd om na te genieten van alle indrukken en belevenissen. 

Dag veertien: 11 november 2017

Vertrek naar Nederland

Vandaag vliegen jullie weer naar Nederland. Voor een soepel lijf tijdens de lange vlucht, houden we nog een uitgebreide yoga sessie. Na een laatste gezamenlijk ontbijt in het hotel reizen we binnen 10 minuten naar het vliegveld.  

Neem vrijblijvend contact op om het gedetailleerde reisschema te ontvangen.

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie

Klik hier
Website powered by Modual.